Előfizetői tartalom

305 körül ragadt az euró az MNB felőli jelzés mellett is

Portfolio
Reggel 8-9 hónapos mélypontról indult a forint a vezetõ devizákkal szemben, majd délelõtt (átmenetileg) tovább gyengült. Elõbb a 307,5-ös technikai szint fordította az erõsödés irányába a forintot, majd Martonyi János külügyminiszter szavai tovább lökték az erõsödés irányába. Ez azonban - Varga Mihály keddi szavaihoz hasonlóan - csak átmeneti, illetve mérsékelt forinterõsödést tudott kiváltani. Balog Ádám új jegybanki elnök szintén nyugtató szavai még ezt sem tudták elérni, az euró 305 körül hullámzott kora este. Amíg a magyar gazdaságpolitika felõl nem érkeznek hiteles, nyugtató jelzések, illetve nem lát tisztábban a piac a gazdaságélénkítõ, devizahiteles mentõcsomagok ügyében, addig kérdéses, hogy tartósan és jelentõsen tud-e erõsödni a magyar fizetõeszköz, noha több technikai elemzési indikátor is ebbe az irányba mutatna.
2013. március 13. 17:09 Balog szavai nem tudták tovább erősíteni a forintot Nem volt felfedezhetõ a forint euróval szembeni árfolyamán érdemi mozgás azokra az üzenetekre, amelyeket Balog Ádám új jegybanki alelnök az aktuális piaci helyzetre tekintettel fogalmazott meg. Õ volt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái