Deviza

Nagy hozamcsökkenés a mai állampapír-aukción

Portfolio
Egészséges kereslet mutatkozott a mai állampapír-aukción, miközben a piac Matolcsy György jegybankelnök bejelentéseit várta. Az Államadósság Kezelő Központ 15 milliárd forinttal magasabb összegben értékesített összesen a mai aukción, a 3 és 5 éves lejáratú kötvényekből emelve meg az elfogadott mennyiséget, miközben a hozamok nagy mértékben, a két héttel ezelőttihez képest 40 bázisponttal csökkentek.
A 2016/D jelű 3 éves lejáratú államkötvényekből 20 milliárd forint összegben hirdetett mára aukciót az ÁKK, amelyre 65 milliárd forint ajánlat érkezett. A keresletet látva a kibocsátó megemelte az elfogadott mennyiséget 30 milliárdra. Az elfogadott ajánlatok átlagos hozama pedig 4,81% lett, ami a két héttel ezelőtti átlaghozamhoz képest szignifikáns, 41 bázispontos csökkenést jelent, a tegnapi másodpiaci referenciahozamhoz képest pedig 19 bázisponttal alacsonyabb.

Nagy hozamcsökkenés a mai állampapír-aukción
A 2018/A jelű 5 éves lejáratú államkötvényből 15 milliárd forint összegben hirdetett mára aukciót az ÁKK, amelyre 39 milliárd forint ajánlat érkezett, a kibocsátó pedig 15 milliárd helyett 20 milliárd forint összegben fogadott el ajánlatokat. Az elfogadott ajánlatok átlaghozama 5,31% lett, ami 46 bázisponttal alacsonyabb két héttel ezelőtti aukció átlaghozamához képest és 15 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamnál.

Nagy hozamcsökkenés a mai állampapír-aukción
A 2023/A jelű 10 éves lejáratú államkötvényekből 10 milliárd forintnyit hirdetett meg a kibocsátó, amelyre 20 milliárd forint ajánlat érkezett. Itt nem emelte meg az elfogadott mennyiséget az ÁKK, tehát 10 milliárd forintban értékesített államkötvényeket. Ezek átlaghozama 5,99% lett, ami 45 bázispontos hozamcsökkenés a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest, és 12 bázisponttal alacsonyabb a másodpiaci referenciahozamnál.

Nagy hozamcsökkenés a mai állampapír-aukción
BÉT
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forintdevizaárfolyam