Előfizetői tartalom

Kivizsgálná a forintzuhanást az MNB

Portfolio
Nem ment el szó nélkül a Magyar Nemzeti Bank a mai kamatdöntésről tévesen és idő előtt megjelent hírügynökségi tájékoztatás mellett. A kedd este megjelent MNB-közlemény szerint a jegybankot aggodalommal tölti el, hogy félretájékoztatás történt és előrevetíti, hogy a forint árfolyamának heves mozgását ki kell vizsgálni.

A 14 órakor megjelenő kamatdöntés előtt, 13:54-kor a Bloomberg hírügynökség olyan hírt hozott le tévesen, miszerint a Magyar Nemzeti Bank 400 bázisponttal 1%-ra vágta az irányadó rátát. Erre, az idő előtt megjelent téves hírre a forint euróval szembeni árfolyama azonnal 2,5 egységet ugrott.Kapcsolódó cikkünk2013.04.23Baki miatt zuhant a forint"A Magyar Nemzeti Bankot komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés