Előfizetői tartalom

Heti mélypont közelében búcsúszik a forint

Portfolio
Szokatlanul hosszú a forint mostani gyengülési periódusa, hiszen ma már a nyolcadik egymást követõ kereskedési napja veszített erejébõl. Ilyenre az utóbbi években nem volt példa, tavaly augusztusban hét napig tartott a magyar fizetõeszköz vesszõfutása. Ma reggel 301-rõl indult az euró jegyzése, majd nap végére fokozatosan 302,5-ig emelkedett. Ez a hetes mélypont kvázi beállítását jelenti. Közben a fejlett részvénypiacokon mérsékelten borongós volt a hangulat, részben a vártnál gyengébb amerikai GDP-adat miatt is. Amint tegnapi elemzésünkben rámutattunk: a forint eltûnõ kockázati prémiuma lényeges ok abban, hogy a forint szenved. Ma két olyan folyamat is megfigyelhetõ volt (kéthavi mélypontra csökkenõ országkockázati felár, emelkedõ forint hozamok), amelyek abba az irányba mutatnak, hogy kezd újra megjelenni a forint kockázati prémium.

2013. április 26. 18:07 Megosztás Heti mélypont közelében búcsúszik a forint Napi mélyponton és a hetes mélypont közelében, 302,5 körül tér pihenőre a forint, azaz sorozatban a nyolcadik egymást követő kereskedési napon is veszített értékéből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés