Előfizetői tartalom

Mi lesz a svájci árfolyamküszöbbel? - Kritizált a jegybankelnök

Portfolio
A jegybank aranytartalékának mértékére vonatkozó előírás túlságosan merev lenne és így korlátozná a monetáris politikát, azaz összességében kontraproduktív lenne - hangsúlyozta pénteken a svájci jegybank zürichi közgyűlésén elmondott beszédében Thomas Jordan. A svájci jegybank elnöke ezzel azt a népszavazási kezdeményezést kritizálta, amely többek között megtiltaná a banknak az aranytartalékai további leépítését, sőt előírná, hogy a mérlegfőösszeg 20 százalékát aranyban kell tartani. Ez duplázást jelentene a jelenlegi arányhoz képest.

Túl merev lenne Amint arról egy hónappal ezelőtti cikkünkben beszámoltunk, összejött a szükséges számú aláírás Svájcban ahhoz, hogy népszavazást lehessen kezdeményezni többek között a svájci jegybank aranyeladásainak megtiltása, illetve az aranytartalék arányának növelése érdekében. Mivel a svájci jegybank mérlegfőösszege az euróval szembeni 1,20-as árfolyamküszöb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés