Előfizetői tartalom

Ismét 300 forintnál az euró

Portfolio
Nyolc egymást követõ kereskedési napi gyengülés után ma már határozott erõsödést mutatott a forint, így az euró jegyzései újra a 300 alatti tartományba buktak. A mozgás mögött kezdetben nem volt konkrét hír/kiváltó tényezõ, aztán délben kiderült, hogy holnap Matolcsy György második jegybankelnöki sajtótájékoztatóját tartja a Növekedési Hitel Program részleteirõl. Ez sok, a piacokon eddig bizonytalanságot okozó (és így a forint gyengüléséhez is hozzájáruló) kérdést tisztázhat. Kora délután tovább szárnyalt a forint, így az euró jegyzései átmenetileg 298 alá süllyedtek. Ezzel ma egyértelmûen a legjobb teljesítményt nyújtotta a forint a régiós devizák között. Csakhogy este elvesztette lendületét a magyar fizetőeszköz, és ismét átlépte az euró a 300 forintos szintet.Fontosabb részletek Délelõtt megjelent Matolcsy írásbeli válasza egy parlamenti képviselõ kérdésére, amelyben azt írta, hogy kivételes helyzetben az MNB beavatkozhat az értékpapírpiacokon Ma a folytatódó amerikai gyorsjelentési szezon mellett amerikai makroadatokra figyel a piac Bár a szerdai magyar munkaszüneti nap kettétöri a hetet, de érdemes lesz figyelni, mert szerdán és csütörtökön a Fed és az EKB is kamatdöntõ ülést tart.

2013. április 29. 20:14 Megosztás 300 forint fölé ugrott az euró Hiába jó a nemzetközi hangulat - aminek köszönhetően az euró erősödött ma a dollárral szemben, az amerikai részvényindexek pedig újabb csúcsokat döntenek - a forint elvesztette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés