Előfizetői tartalom

Itt a legújabb lakossági őrület (2.)

Portfolio
Minden eddiginél nagyobb volumenben, nettó értelemben 80,8 milliárd forinttal szintén rekord szintre, 1258 milliárd forintra nőtt a magyar háztartások által lebonyolított lakossági állampapír vásárlás áprilisban - derül ki az Államadósság Kezelő Központ közleményéből. A részletes adatok azt mutatják, hogy a lakosság továbbra is elsősorban az egyéves futamidejű Kamatozó Kincstárjegyért lelkesedik. A Portfolio.hu összeállításából pedig kiderül, hogy ez leginkább azért lehet így, mert kissé magasabb kamatot kínál, mint az aktuálisan elérhető éven belüli banki betéti kamatok.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint áprilisban 80,8 milliárd forint volt a lakossági állomány növekménye. Ebből a Kamatozó Kincstárjegyek állomány növekménye 66,2, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyeké együttesen 3,7, a Féléves Kincstárjegyé 1, az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvényeké pedig 9,9 milliárd forintot tett ki.A fenti adatokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés