Előfizetői tartalom

Elakadt a forinterősödés, szárnyalt a dollár

Portfolio
A ma reggeli kis forintgyengülés után délben újra erõre kapott a forint. Az euró jegyzései ismét elérték a 290-es szintet, ahol tegnap már háromhavi csúcson járt a magyar fizetõeszköz. Ezen azonban ma sem tudott lefelé átjutni a kurzus, majd nap végére újra 291 körülig gyengült a magyar fizetőeszköz. A vezető fejlett piaci részvényindexek ma a vártnál jobb amerikai makroadatokra sem tudtak esni, ahogy tegnap a vártnál rosszabbakra sem. Közben azonban a dollár folytatta az egy hete tartó menetelését a vezető devizákkal szemben, amelyet leginkább az a (jegybankárok által is sugallt) változás táplál, hogy a Fed lassan leállíthatja majd a pénznyomtatási programját. Az euró ennek jegyében hathetes mélypontra esett a dollárral szemben és ezzel megtört egy hosszabb távú euróerõsödési trend.

2013. május 17. 17:22 Megosztás Elakadt a forinterősödés, szárnyalt a dollár A mai második forinterõsödési próbálkozás is 290-nél fulladt ki, majd nap végére 291-ig emelkedett vissza az euró jegyzése. A dollár megõrizte erejét nap végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés