Előfizetői tartalom

Újra 5000 milliárd felett a külföldiek állampapír állománya

Portfolio
A legfrissebb adat szerint újra átlépte az 5000 milliárd forintos határt a külföldi befektetők magyar állampapír állománya és ezzel háromhónapos csúcsra ért. Az utóbbi hetekben kissé növekvő külföldi állománynak bizonyára volt szerepe abban, hogy közben intenzív hozamcsökkenés következett be az állampapír hozamokban. A hozamesés mellett lényeges, hogy újra megjelent a forintbefektetésektől elvárt kockázati prémium.

Az Államadósság Kezelő Központ által ma közzétett, múlt csütörtökre vonatkozó adat szerint újra átlépte az 5000 milliárd forintos határt a külföldi befektetők forintalapú magyar állampapír állománya (5009 milliárd forint). Utoljára február közepén járt ebben a tartományban az állomány és a történelmi csúcs 5084 milliárd forinttal közvetlenül karácsony előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés