Előfizetői tartalom

Szokatlanul gyenge volt ma az aukciós kereslet

Portfolio
A benyújtott ajánlat mennyiségét tekintve egy, az aukciós lefedettséget tekintve pedig csaknem másfél éve a mai aukción volt a leggyengébb a vételi érdeklődés, emiatt az Államadósság Kezelő Központ kissé visszafogta az értékesített mennyiséget a meghirdetetthez képest. Az aukciós átlaghozamban ezúttal nem alakult ki újabb történelmi mélypont. A viszonylag gyenge aukciós eredményben az utóbbi egy napban bekövetkezett jelentős nemzetközi hangulatromlásnak, az óvatosabb befektetői hozzáállásnak lényeges szerepe van.

Az ÁKK 50 milliárd forintnyit hirdetett meg a 12 hónapos diszkontkincstárjegyből, de a 69,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot látva 45 milliárd forintra mérsékelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A mindössze 1,4-szeres aukciós lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 3,90% és 4,04% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,00%-os lett. Ez bár 4 bázisponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés