Előfizetői tartalom

Így jutnak letelepedési államkötvényhez a külföldiek

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. még nem bocsátott ki letelepedési államkötvényt, bár már négyre nőtt az ilyen államkötvények vásárlására felhatalmazott vállalkozások száma, amelyek közül két közvetítővel az ÁKK keretszerződést is aláírt - mondta az MTI-nek Borbély László András, az ÁKK általános vezérigazgató-helyettese.

Az ÁKK már korábban közölte, hogy az éves kibocsátási tervben nem számoltak bevétellel a letelepedési kötvényekből. Az ÁKK nem vállalkozott a kereslet becslésére, egyébként pedig a jelenlegi szabályozásban nem is mérlegelhet, ki kell bocsátania, ha van a feltételeknek megfelelő jelentkező - magyarázta a vezérigazgató-helyettes. Ha lesz érdemleges bevétel, vissza foghatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés