Előfizetői tartalom

Egyre kisebb MNB-vágásra számít a piac

Portfolio
A forint markáns esésével, illetve az állampapírpiaci hozamok megemelkedésével párhuzamosan visszavett a piac a további kamatvágások beárazott mértékéből. A határidős kamatpiac most már 4% körül látja a kamatcsökkentési soroztat "alját", míg 1-2 hete azt árazta, hogy 3,5% körülig lemehet a Magyar Nemzeti Bank.

Május elején 4,75%-os jegybanki alapkamat és kifejezetten kedvező nemzetközi befektetői légkörben a piac még azt árazta, hogy az MNB fokozatos kamatcsökkentési sorozata egészen 3,5% körülig kitarthat (egyes napokon előfordult, hogy 3,25%-os alapkamatot árazott a piac). Majd amint romlott a piaci légkör (emelkedtek a fejlett piaci hozamok, ami szűkíti a jegybanki kamatvágási mozgásteret)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés