Előfizetői tartalom

Mennyire veszélyeztetett most a forint helyzete? (2.)

Portfolio
Három kereskedési nap alatt 10 egységgel esett a forint az euróval, illetve a svájci frankkal szemben a korábbi nagy menetelés és sorozatos csúcsdöntések után, míg a dollárral szemben 5 egységnyi az esés a dollár hó végi gyengélkedése miatt. A markáns forintpiaci elmozdulás láttán ma reggel két, egymásnak lényegében ellentmondó piaci véleményt is kaptunk arról, hogy a forint mennyire veszélyetetett a további gyengülés irányába.

Timothy Ash, a Standard Bank londoni elemzője a tegnapi és mai heves feltörekvő devizapiaci mozgások kapcsán annak a jeleit látja, hogy "ami beáramlik, az ki is megy", azaz éppen azok a devizák vannak most a legnagyobb veszélyben, amelyek eddig a legnagyobb tőkebeáramlást tapasztalták. Ebben a felsorolásban azonban nem szerepelteti az elemző a forintot. Meglátása szerint a leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés