Előfizetői tartalom

Már csak ez hiányzott Törökországnak

Portfolio
Az amerikai jegybank szerda esti döntése hatalmasat lökött a török líra árfolyamán. A török fizetőeszköz folyamatosan új történelmi mélypontokra esik, miközben a jegybank igyekszik védeni az árfolyamot. A befektetők az ország részvénypiacát sem kímélik, a hetek óta gyengén szereplő ISE-100 ma közel 5 százalékot veszített az értékéből. Úgy tűnik, hogy a feltörekvő piacok közül is kiemelkedik most Törökország szenvedése.

Zuhan a líra A csütörtök déli órákban soha nem látott mélypontjára esett a török líra a dollárral szemben: a jegyzések az 1,93-as szint felett is jártak. Tegnap este óta bő két százalékot veszített értékéből. Piaci beszámolók szerint a török jegybank ma négy devizaeladási aukciót is tartott a líra védelme érdekében, ám összességében csekély, 175 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés