Előfizetői tartalom

Csak az 5 és 10 éves kötvényeket keresték a mai aukciókon

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ az elmúlt hónapokra jellemző 45 milliárd forint helyett ma csak 27 milliárd forint összegben hirdetett meg kötvényeket az egyszerre tartott három aukciós sorozaton, de az eredmények alapján a befektetők inkább csak az 5 és a 10 éves papírt keresték. Az ezeken kialakult erőteljes túljegyzés segített abban, hogy a két héttel ezelőtti aukciókhoz képest csak kis változások alakuljanak ki az aukciós átlaghozamokban. Az, hogy az ÁKK visszafogta az értékesítésre meghirdetett mennyiségeket, részben a bizonytalanabb befektetői hangulattal (megemelkedett hozamelvárásokkal), részben pedig azzal függhet össze, hogy az adósságkezelő már túlteljesítette az idei finanszírozási tervének időarányos részét, ahogy azt tegnap Töröcskei István ÁKK-vezető is jelezte.

Kapcsolódó cikkünk2013.06.26Töröcskei: keressük a legjobb pillanatot (3.)A 3 éves (2016/D) kötvényből a korábbi időszakra jellemző 20 milliárd forint helyett csak 12 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre az ÁKK és a mindössze 14,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat láttán 10 milliárdra csökkentette az elfogadott mennyiséget. Az alig több mint egyszeres lefedettség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés