Előfizetői tartalom

Kéthetes csúcson a forint, estek a hozamok

Portfolio
Hullámzó hangulat volt a mai kereskedésre jellemző a vezető fejlett részvénypiacokon, amely hullámzás korlátozott mértékben a főbb devizapiacokon is megmutatkozott. Mindezek mellett azonban a forint csak egy irányt ismert ma: a fokozatos erősödését, amelynek nyomán kora estére kéthetes csúcsra ért az euróval és a svájci frankkal szemben és a dollár ellenében is csaknem erről beszélhetünk. A forint erősödése feltehetően külföldiek felőli állampapírpiaci vásárlásokkal is összefüggött: már a okra délutáni állapot szerint is szokatlanul nagy hozamesés alakult ki a másodpiacon.

Nem jelent ma meg elsődleges fontosságú külföldi makroadat, az azonban szembetűnő volt ma, hogy a dollár a legtöbb vezető devizával szemben délután erősödni kezdett, így például a japán jen ellenében újra a 100-as szint fölé jutott (egyhavi dollárcsúcs), a svájci frank ellenében pedig a 95-ös szint fölé kapaszkodott.A hullámzó részvénypiaci hangulat mellett a forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés