Előfizetői tartalom

Kifulladt a forint vad erősödése

Portfolio
Egy napig tartó csaknem mozdulatlanság után csütörtök délben megbillent a forint a csekély bankközi piaci forgalom mellett, majd az Európai Központi Bank elnökének délutáni szavai hatására hirtelen jelentõs erõsödés bonatkozott ki. A forint bõ 1%-ot erõsödött az euróval szemben mintegy egy óra leforgása alatt, és ezzel új kéthetes csúcsra ért 293 alatt az euróval szemben. Nap végére azonban visszafordult az árfolyam, de az erõsödés nagy részét még így is meg tudta tartani a forint. Mario Draghi rendkívül laza monetáris politika fennmaradására utalt több szófordulattal is, ami feltüzelte a piacokat, ez segített a forintnak is. Közben a legfrissebb adat szerint a külföldi befektetők magyar állampapír állománya új történelmi csúcsra ért.

2013. július 04. 17:13 Megosztás Új csúcson a külföldiek állománya Az Államadósság Kezelő Központ kora délutáni (a Draghi által kiváltott jelentős forinterősödés előtti) referenciahozam adatai szerint minimális hozamcsökkenés alakult ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés