Előfizetői tartalom

Újra terv feletti eladás és hozamesés a kötvényaukciókon (2.)

Portfolio
Bár nem volt kiugró a vételi érdeklődés a ma megtartott három magyar államkötvény aukción, de összességében a meghirdetettnél több papírt tudott értékesíteni az Államadósság Kezelő Központ. A kialakult aukciós átlaghozamok a tegnapi másodpiaci9 hozamok közelében alakultak, de jelentősen elmaradtak a legutóbbi hasonló futam,idejű kibocsátások átlaghozamától, ami nem meglepő az időközben bekövetkezett állampapírpiaci hozamesés tükrében.

A két héttel ezelőttihez hasonlóan a mai aukciós kör során is a 3 éves kötvényt (2016D) keresték a befektetők a legkevésbé (a meghirdetett mennyiséghez képest ennél volt a lefedettség a legalacsonyabb), és most is úgy döntött az adósságkezelő, hogy mérsékli a meghirdetett mennyiséghez képest az eladott mennyiséget. A 18 milliárd forintos meghirdetett mennyiség mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés