Előfizetői tartalom

Rövidesen folytatódhat a jen hanyatlása

A japán jegybank (BoJ) április elején bejelentett brutális élénkítő programja után május közepéig tartott a japán jen fél éves trendszerű esése a dollárral szemben, azóta a 100-as szint körül nagymértékű hullámzást láthattunk. Most azonban több olyan jel is van, amely abba az irányba mutat, hogy a jen trendszerű gyengülése rövidesen folytatódhat. Ez még abban az esetben is bekövetkezhet, ha a jegybank a minap lezajlott kamatdöntő ülése után azt érzékeltette: egyelőre nem tervez új élénkítő (a jen gyengülésére építő) lépést a középtávú 2%-os inflációs célja elérése érdekében.

A japán jegybank e heti kamatdöntő ülése után a piac fókusza a július 21-én esedékes parlamenti felsőházi választásokra irányul, hiszen ha ott is a kormányzó LDP párt nyerne (erre jók az esélyek a tokiói választási eredmények alapján), akkor mindkét házban azonos politikai erő irányítana, így a japán reformtörekvések Abe Sinzó kormányfő irányításával újabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés