Előfizetői tartalom

Talpra állt nap végére a forint

Portfolio
Délig mérsékelt forintgyengülést okozott az a tegnap késõ esti, Navracsics Tibor felõli bejelentés, miszerint a kormány a devizahiteles szerzõdésekbe visszamenõleges hatállyal "nyúlna bele" bizonyos problémás esetek rendezése érdekében. Az euróval szemben 294,5-ig gyengült a forint, ami egyhetes mélypontot jelentett. A forint gyengüléséhez az is hozzájárult, hogy délelőtt átmenetileg romlott a nemzetközi befektetői hangulat, ez azonban még azt megelőzően markánsan javult, hogy Ben Bernanke Fed-elnök délutáni beszéde megjelent volna. Abban a Fed-elnöke az eddigieknél konkrétabban vázolta az eszközvásárlási program menetrendjét, de összességében a rendkívül laza monetáris politika tartós fennmaradását hangsúlyozta. Éppen ez adott délután újabb lendületet a piacnak és így a forintnak is, amely végül napi csúcsközelben "zárt" az euróval szemben 292,5 körül.

2013. július 17. 17:22 Megosztás Talpra állt nap végére a forint Ben Bernanke Fed-elnök beszéde összességében kitartóan jó hangulatot okozott a nemzetközi pénz- és tõkepiacokon, legalábbis a vezetõ részvényindexek napi csúcsuk közelében mozognak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés