Előfizetői tartalom

Fél éve nem volt ilyen erős kereslet a 12 havi DKJ-auckión

Portfolio
Az amerikai Fed-elnök tegnapi kongresszusi meghallgatásán elhangzott üzenetek is segíthettek abban, hogy ma fél éve a legerősebb volt a befektetői érdeklődés a 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján. Az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett 50 milliárd forintnyi keretösszegre ugyanis 171,4 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, és ezt, illetve a leszorított hozamelvárásokat látva az adósságkezelő szokatlanul nagy mértékben, 25 milliárddal 75 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatot.

A több mint háromszoros lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 4,07% és 4,10% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,08%-os lett. Ez 15 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 12 hónapos referenciahozamnál és 20 bázisponttal elmarad a két héttel ezelőtti legutóbbi kibocsátás átlaghozamánál. A mai aukciós átlaghozam egyébként már csak alig magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés