Előfizetői tartalom

300 felett az euró - Merre tovább?

Portfolio
Öthetes mélypontra esett ma délelőtt a forint az euróval és a svájci frankkal szemben, illetve háromhetes mélypontra bukott a dollárral szemben. Mindez amellett következett be, hogy közben a nemzetközi befektetői hangulat összességében továbbra is kedvező, igaz több feltörekvő piacon is látjuk a gyengélkedés jeleit. Az mindenesetre látványos és figyelmeztető, hogy a forint gyengülése és az állampapír hozamok intenzív emelkedése kilóg a szűkebb értelemben vett régiónk folyamataiból. Az okok jórészt a kormány által belengetett újabb devizahiteles mentőcsomagra, az általa keltett bizonytalanságra vezethetők vissza. Míg a technikai elemzés nem vetít előre további jelentős forintesést, addig fundamentális oldalról az említett mentőcsomag, illetve a folytatódó jegybanki kamatvágások továbbra is alááshatják a forint erejét.

Legutóbbi forintpiaci körképünkben, amelyben fundamentális és technikai elemzési szemmel is megvizsgáltuk a folyamatokat 292-es árfolyamnál, helyesen vetítettük előre, hogy nagyobb az esély a forintgyengülésre:Kapcsolódó cikkünk2013.07.16Meddig erősödhet még a forint?Fundamentális háttér Amióta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a hónap közepén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés