Előfizetői tartalom

Nincs tolongás: változhat a letelepedési kötvény feltételrendszere

Portfolio
A vártnál kisebb érdeklődés mutatkozik a magyar letelepedési államkötvény iránt, ezért a kormány két ponton is változtathat majd a speciális értékpapír jogszabályi, illetve értékesítési keretén - írja kormányzati forrásaira hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy eddig még csak 10 külföldinek adtak el a speciális papírból, amely az ügyintézés összetettségével is összefügghet amellett, hogy a parlament gazdasági bizottsága által jóváhagyott hét közvetítő vállalkozásból eddig még csak négynek van meg minden engedélye.

A lap szerint a változtatandó két szabály egyike az lesz, hogy eltörölnék azt az előírást, amely szerint a letelepedési engedély birtokában a külföldi nem tölthet el hat hónapnál több időt hazánkon kívül. A jelenlegi szabályok szerint ugyanis ebben az esetben az idegenrendészeti hatóság visszavonhatja az engedélyt. Az is problémás a potenciális ügyfelek számára, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés