Előfizetői tartalom

300 felett tér pihenőre az euró

Portfolio
A Fed tegnap esti közleménye nem adott egyértelmû jelet arra, hogy az eszközvásárlási program lassítása már szeptemberben elindul, ez pedig fellélegzést jelentett az utóbbi napokban gyengülési nyomás alatt álló feltörekvõ piacoknak, ahogy a ma hajnali hivatalos kínai bmi-adat 50 pont fölé kapaszkodása is. Ezek a forintot az erõsödés felé terelték, de egész nap bizonytalanságot okoztak Varga Mihály ma reggeli szavai, amelyek abba az irányba mutattak, hogy a bankok számára mégiscsak a legrosszabb (legnagyobb teherrel járó) forgatókönyv valósulhat meg a devizahiteles mentõcsomag kapcsán. Mario Draghi EKB-elnök délutáni sajtótájékoztatója megállította a forint erõsödését, a vártnál sokkal jobb délutáni amerikai ISM-adat pedig újra 300 fölé gyengyítette az euróval szemben. Ismét nõtt ugyanis az esélye, hogy a Fed szeptemberben lassítani kezdi az eszközvásárlási programját.

2013. augusztus 01. 19:30 Megosztás Tovább folytatja gyengülését a hazai fizetőeszköz az este folyamán Az estéhez közeledve mérséklődni látszik, ugyanakkor szûnni nem a forint euróval szembeni gyengülése. A hazai fizetőeszköz egyértelmûen gyengülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés