FONTOS Itt a friss GDP-adat, már nem stagnál a magyar gazdaság!
 
Előfizetői tartalom

Csökkent a hozam a 12 hónapos DKJ-aukción

Portfolio
A két héttel ezelőttinél lényegesen visszafogottabb vételi érdeklődés jellemezte a ma megtartott 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukciót, de az Államadósság Kezelő Központnak (ÁKK) sikerült a meghirdetett mennyiséget gond nélkül értékesítenie a D140625 kódjelű papírból. Ezzel párhuzamosan a mintegy 6 éves futamidejű változó kamatozású államkötvény aukcióján (2019/B) az erős kereslet (16,1 milliárd forint) miatt a meghirdetett 5 milliárd forint helyett 7,5 milliárd forintnyi papírt értékesített az ÁKK.

Az 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 91,7 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, és ebből 50 milliárd forintnyit fogadott el az adósságkezelő 3,97% és 4,07% között szóródó hozamok mellett. Az átlaghozam 4,02%-os lett, ami 7 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi 12 hónapos másodpiaci referenciahozamnál és 6 bázisponttal marad el a két héttel ezelőtti hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés