Előfizetői tartalom

Meglepően gyengére sikerültek a mai kötvényaukciók (2.)

Portfolio
Az utóbbi hónapok leggyengébb csütörtöki kötvényaukciós megmérettetésén van túl a mai eredmények alapján az Államadósság Kezelő Központ, hiszen a gyér vételi érdeklődés miatt csak a meghirdetett alatt tudott bevonni forrást, illetve a két héttel ezelőtti kibocsátásokhoz képest intenzív hozamemelkedés jellemezte a mai három kibocsátást. Ezek a fejlemények, illetve a forint gyengélkedése, valamint a hozamgörbe rendkívüli meredeksége egyre inkább növelik annak esélyét, hogy a Magyar Nemzeti Bank az egy éve tartó kamatcsökkentési sorozata megakasztására, esetleg befejezésére kényszerül.

Az adósságkezelő mindhárom kötvénysorozatból kissé kevesebbet hirdetett meg értékesítésre, mint amennyi az elmúlt hónapokban megszokott volt, de ez érthető annak tükrében, hogy az év eddigi részében már mérsékelten felülteljesítette időarányosan a saját finanszírozási tervét (a folyamatosan csökkenő hozamkörnyezet mellett). A mai három aukcióra összesen 40 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés