Előfizetői tartalom

Elkapkodták a magyar kincstárjegyeket

Portfolio
A meghirdetett 50 milliárd forintos mennyiségnél 10 milliárd forinttal több 12 hónapos diszkontkincstárjegyet értékesített a csütörtöki aukción az Államadósság Kezelő Központ. A kereslet ugyanis meggyőző volt, és közben az aukciós átlaghozam is tovább csökkent. Közel jár már a mindenkori mélypontjához a hozamszint.

Nem érződött az elmúlt napokban tapasztalt piaci bizonytalanság a mai kincstárjegy-aukción. A meghirdetett 50 milliárd forintnyi mennyiségre ugyanis 129,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az ÁKK az erőteljes keresletet és az alacsonyabb hozamokat látva 10 milliárd forinttal 60 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. Az aukciós átlaghozam 4,01%-ra csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés