Előfizetői tartalom

Szeptemberi Fed-lassításra készül(t) a kötvénypiac

Portfolio
Az amerikai jegybank a szeptemberi ülésen határozhat arról, hogy havi 85-ről 70 milliárd dollárra lassítja a havi eszközvásárlási programját - ez a konszenzus adódott abban a kötvénykereskedői felmérésben, amelyet még a július végi kamatdöntő ülés előtt végzett a New York-i Fed, de csak tegnap tette közzé az eredményét. Azóta számos makroadat megjelent, illetve megismertük a júliusi végi kamatdöntési közleményt és a döntésről készített jegyzőkönyvet is, amelyek alapján továbbra is bizonytalannak mondható, hogy valóban a jövő hónapban elkezdődik a pénznyomda lassítása. Az azonban, hogy az amerikai kötvényhozamok a napokban új többéves csúcsra emelkedtek, abba az irányba mutat, hogy a kötvénypiaci szereplők nem inogtak meg ebben a hitükben és (legalábbis a konszenzus szerint) továbbra is szeptemberi programlassítással kalkulálnak.

A New York-i Fed a hagyományosan jól értesült 21 elsődleges kötvénykereskedő körében végzett felmérést, amelynek tegnap közzétett eredménye szerint a megkérdezettek közel fele számított a július végi kamatdöntő ülés előtt a szeptemberi programlassítással, míg negyedük azzal, hogy az csak a decemberi ülésen indul el. A választ adók általában hasznosnak tartották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés