Előfizetői tartalom

Nem bír erősödni a dollár

Portfolio
Bár több jel mutat abba az irányba, hogy a Fed szeptemberben elindíthatja a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programjának lassítását, ez mégsem tudott eddig trendszerű dollárerősödést kiváltani a főbb devizákkal szemben. Éppen ez az egyik fontos oka egyébként annak is, hogy a dollár/forint jegyzések négy hónapja beragadtak egy viszonylag szűk sávba és annak az utóbbi kereskedési napokban az alján (222) körül járt.

Az amerikai kötvénypiaci mozgások, illetve egy kötvénykereskedői felmérés, továbbá Denis Lockhart Fed-jegybankár hétvégi nyilatkozata mind-mind abba az irányba mutatnak, hogy a piac a pénznyomtatási program szeptemberi lassítására készül a piac. Ez azonban a dollár általános megítélésén egyelőre csak korlátozottan látszik, hiszen az euróval, a jennel, a fonttal, a frankkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés