Előfizetői tartalom

A reggeli ugrás után megtorpant a forint

Portfolio
Az elõzõ havihoz képest jelentõs emelkedést mutatott mindkét - a hét végén közzétett - kínai beszerzési menedzser index adat, közben pedig egyértelmûvé vált, hogy az Egyesült Államok Szíria elleni katonai csapása egyelõre nem indul el kongresszusi felhatalmazás nélkül. Mindkét tényezõ fontos szerepet játszott abban, hogy jelentõs hangulatjavulással indult az új hét, illetve az új hónap a pénz- és tõkepiacokon. Ebben persze a múlt heti esések természetes korrekciója is lényeges "összetevõ". Ma az eurózónabeli feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek augusztusi felülvizsgált eredményei jól sikerültek, ami fenntartotta a jó hangulatot. Reggel mindezek hatására a forint ugrással indított, az euróval szembeni jegyzések a 300-as szint alá is benéztek, majd a nap további részében nem volt érdemi mozgás. Ennek részben az is az oka, hogy ma nincs kereskedés az amerikai piacokon munkaszüneti nap miatt, ez pedig a tapasztalatok szerint általánosan rányomja a bélyegét a globális piaci aktivitásra.

2013. szeptember 02. 19:05 Megosztás Szinte meg sem mozdul a forint Nincs érdemi mozgás a bankközi forintpiacon a kora esti órákban, ahogy ez a főbb devizapárokra is elmondható az amerikai piacok zárva tartása miatt. Az euró jegyzései most 300,3-náltartózkodnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés