Előfizetői tartalom

Esett a forint, merre tovább?

Portfolio
Jó hangulatban indult a hajnal az ázsiai piacokon, de ez Európára már nem terjedt át, hiszen reggel a bizonytalanság jelei mutatkoztak, aztán délelõtt 11-kor egy késõbb tévesnek bizonyult hír (két rakétát kilõttek a mediterrán térségre) okozott riadalmat. Bár a fõbb részvénypiacok gyorsan talpra álltak emiatt, a forint más nagyobb feltörekvõ devizákkal együtt továbbra is szenvedett, majd délután 3 körül hullámszerû forintesés bontakozott ki. Az euró jegyzései hirtelen 303 közelébe ugrottak, de ez a szint megállította a mozgást. Közben a dollár folytatja lassú felértékelõdését a fõbb devizákkal szemben, emiatt a dollár/forint kurzus 230-ig lendült, ami közel kéthavi forintmélypontot jelent. A szíriai konfliktusról érkezõ hírek láthatóan foglalkoztatják a befektetõket, emellett délután egy vártnál jobb amerikai makroadat is lényeges hatással járt.

2013. szeptember 03. 19:48 Megosztás Szinte meg sem mozdult a forint Az esti órákban alig mozdult az euró-forint kurzus, így továbbra is 302,45 közelében ingadoznak a jegyzések. Eközben az euró-dollár keresztárfolyam csupán minimálisan, 1,317 felé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés