Előfizetői tartalom

Rendkívül gyenge kereslet a magyar kötvényaukciókon

Portfolio
Nemcsak az átlaghozamok, hanem a vételi érdeklődés is beszakadt a ma megtartott három magyar államkötvény aukció során, ami azért meglepő, mert a Fed tegnap esti döntése hatalmas hangulatjavulást váltott ki a fejlett és a feltörekvő piacokon egyaránt. Egy elsődleges állampapír forgalmazó a Portfolio.hu-nak azt jelezte: azért sikerülhetett ennyire gyengére a vételi érdeklődés az aukciókon, mert délelőtt "össze-vissza ugrált a piac", illetve már nagy hozamesés volt és ilyen alacsony hozamok mellett már nem szívesen nyújtottak be ajánlatokat egyes szereplők. Egyszerűen most kevésbé koncentráltak a befektetők az aukciókra. Hozzátette: a másodpiacon egyébként az aukciós átlaghozam mellett forognak most a papírok, ez tehát azt jelzi, hogy nincs nagy baj, egyébként pedig a 10 éves szegmensben jelentős forgalmaz is lát.

Az Államadósság Kezelő Központ ma összesen 44 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg a 3 aukción értékesítésre, de az összes vételi ajánlat is kevesebb volt ennél (39,6 milliárd forint), ami mellett érthető, hogy a 3 és a 15 éves papírból csak a meghirdetett alatt tudott értékesíteni az adósságkezelő (összesen 29,9 milliárd forintnyi mennyiségben tudott bevonni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés