Előfizetői tartalom

Itt az újabb feszültség? - Csúcsra kúszott a frank

Portfolio
A Fed múlt heti kamatdöntése és a hétvégi német választások után a piacok fókuszába egyértelműen az amerikai költségvetéssel és adósságplafonnal kapcsolatos (várható) feszültségek kerültek, és ezt jelzi, hogy ma a részvényindexek lefelé csordogálnak, a menedéknek tekintett devizák pedig erősödtek. Éppen utóbbira jó példa, hogy a svájci frank az euróval szemben háromhetes csúcsra ért, miután elesett a kereskedési szempontból lényeges 200 napos mozgóátlag. Mindezek mellett szintén figyelmeztető jel, hogy az arany - amely az adósságplafonnal kapcsolatos aggodalmak mellett a múltban már többször is jól bizonyított - ma sem az európai, sem az amerikai kereskedési idő alatt nem tudott tovább esni.

Amint reggeli elemzésünkben írtuk: azzal, hogy Merkel pártszövetsége nagy többséggel nyerte a vasárnapi német választásokat, még fennmaradt a bizonytalanság, hiszen nagy kérdés a koalíciós partner kiléte. Ez még legalább néhány napig rányomja a bélyegét a német és ezen keresztül áttételesen az eurózóna piacok megítélésére. Ezt jelzi például, hogy ma az euró/dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés