Előfizetői tartalom

Többhavi csúcsközelben a forint

Portfolio
Bár a várakozásokkal ellentétben mégsem volt érdemi előrelépés az amerikai politikában a költségvetési és adósságplafon megállapodás irányába a hétvégén, ez csak korlátozottan rontotta a hangulatot ma hajnalban a piacokon, így a forint is a pénteken elért többhavi csúcsa közelében tudott maradni az euróval és a dollárral szemben. Mivel ma nem jelenik meg fontosabb makroadat se idehaza, se külföldön, illetve a megkezdődött amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon keretében sem tesznek közzé fontosabb eredményeket, így ma a befektetők figyelme csaknem kizárólag az amerikai csatározás újabb és újabb fejleményeire irányul.

Jelentős hangulatjavulást váltottak ki múlt csütörtökön és pénteken a piacokon azok a várakozások, miszerint kézzelfogható közelségbe került a megállapodás az amerikai demokraták és republikánusok között a költségvetési törvényről és az adósságplafon megemeléséről. Aztán a hétvége a politikai csatározások jegyében telt, így a hangulatjavulás részleges korrekciója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés