Előfizetői tartalom

Egyéves mélypontra esett a magyar csődveszély (2.)

Portfolio
Miközben az Egyesült Államok esetleges csődje most a legfontosabb téma a nemzetközi piacokon, aközben a magyar állam csődjének piacon árazott esélye egyéves mélypontra süllyedt az utóbbi napokra. Ez bizonyára támogató erő volt a forint számára is, amely az utóbbi hetek jelentős külpiaci hangulati ingadozásait egészen jól viselte. Egy ma közzétett felmérés szerint egyébként a harmadik negyedévben Magyarországon csökkent az egyik legintenzívebben a csődkockázat piaci árazása a régiós országok közül és ezzel a 18.-ról a 20. helyre csúsztunk vissza a világ legkockázatosabbnak tartott országainak rangsorában.

A kora délutáni állapot szerint jelentősen (9 bázisponttal, azaz 22%-kal) csökkent az 5 éves amerikai CDS-ár, azaz az Egyesült Államok következő 5 évi esetleges nemfizetése elleni piaci biztosítás éves díja. Ez a változás még azt megelőzően alakult ki, hogy délután fél 4 tájban újra a demokraták a és a republikánusok közötti álláspontok távolodásáról érkezett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái