Előfizetői tartalom

Jócskán lassult a feltörekvő kötvénypiaci tőkekivonási hullám

Portfolio
Csaknem a harmadára, 592 millió dollárra esett vissza az október 30-ával végződött egy hét alatt a feltörekvő kötvénypiaci alapokból regisztrált tőkekivonás, de még így sem feltétlenül lélegezhetnek fel az ebbe a csoportba tartozó országok. Ennek egyik oka az, hogy a piacokon továbbra is bizonytalanság övezi azt, hogy az amerikai jegybank mikor és milyen ütemezéssel kezdi el a feltörekvő tőkepiaci beáramlásban nagy szerepet játszott eszközvásárlási programjának kivezetését.

Az EPFR legfrissebb adata szerint 592 millió dollárra esett vissza a tőkekivonás a feltörekvő kötvényalapokból a megelőző heti mintegy 1,6 milliárd dolláros kivonás után. Ez azonban nem feltétlenül adhat nyugalmat az ebbe a csoportba tartozó országoknak, hiszen most is a legintenzívebb tőkekivonás a helyi devizás alapokat jellemezte (344 millió dollár a megelőző heti 383...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés