Előfizetői tartalom

Intenzív kereslet a 12 hónapos aukción

Portfolio
A korábbi 50 milliárdhoz képest ma 40 milliárd forintnyi keretösszegben hirdetett meg értékesítésre 12 hónapos diszkontkincstárjegyet (D141015) az Államadósság Kezelő Központ, amelyre az elsődleges forgalmazók 95,3 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be. Ezt látva az adósságkezelő csak 40 milliárd forintnyit fogadott el 3,24% és 3,30% közötti hozamszintek mellett.

Az átlaghozam 3,28% lett, ami 1 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamnál és 2 bázisponttal marad el a két héttel ezelőtti kibocsátás átlaghozamától, illetve természetesen új történelmi hozammélypontot jelent. Az ÁKK ma 5 éves változó kamatozású államkötvény aukciót is tartott, amelyen az 5 milliárdos keretösszegre 8,35 milliárd forintnyi benyújtott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés