Előfizetői tartalom

Év végi rali előtt állnak a magyar piacok?

Portfolio
Négy olyan érvet sorolt fel pénteken kiadott elemzésében a Nomura bankház londoni elemzője, Peter Attard Montalto, amelyek megalapozhatnak egy év végéig tartó forinterősödési periódust a nagyon kedvező külpiaci légkör mellett. Ajánlása szerint a 290 körüli tartományig erősödhet a forint az euróval szemben, igaz egyelőre a pozíció mérete azt jelzi, hogy nincs teljes meggyőződése erről a kimenetről. Szintén pénteken adott ki egy feltörekvő piaci elemzést Timothy Ash, a Standard Bank londoni feltörekvő piaci stratégája, aki az idei évben már megszokott tartományban hullámzást várja a forinttól (290-300 között),és közben fundamentális megfontolások alapját két kötvénybefektetési stratégiát javasol.
Milyen szinten érdemes forintot venni? "Kiéhezve egy év végi ralira? - tette fel a kérdést elemzésének címében Peter Attard Montalto, amellyel arra utalt, hogy bizonyos tényezők hatására könnyen elképzelhető, hogy a most gyengébb szintekre jutott forint visszaerősödhet. Mielőtt azonban konkrét ajánlását kifejtette, emlékeztetett az elmúlt évekbeli, nem mindig túl sikeres...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái