Előfizetői tartalom

Másfél éve nem volt ilyen a 3 hónapos kincstárjegy aukcióján

Portfolio
Másfél éve a leggyengébb volt a ma megtartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D140305) az elsődleges forgalmazók által benyújtott ajánlatok volumene (48,3 milliárd forint), így az Államadósság Kezelő Központ a meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiség helyett csak 30 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el. Utóbbi egyébként közel két éve a legalacsonyabb forrásbevonást jelenti a hetente sorra kerülő 3 hónapos kibocsátások körében.

Az adósságkezelő már két hónappal ezelőtt 50-ről 40 milliárd forintra mérsékelte a 3 hónapos aukciókon meghirdetett mennyiséget (ami részben összefügg azzal, hogy az év végéhez közeledve jobban látja az idei éves adósságfinanszírozási folyamatokat), de még ennek tükrében is igen gyenge volt az aukciós lefedettség (1,2-szeres). Ezt látva az adósságkezelő 30 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés