Előfizetői tartalom

Intenzív kereslet és emelkedő hozamok a kötvényaukciókon (2.)

Portfolio
Intenzív vételi érdkelődés mutatkozott a ma megtartott 3 államkötvény sorozat aukcióján, hiszen az Államadósság Kezelő Központ által összesen meghirdetett 38 milliárd forintnyi mennyiségre közel 120 milliárd forintnyi összes ajánlat érkezett és ezeket látva az adósságkezelő mindhárom papír esetén megemelte a meghirdetetthez képest az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Az átlaghozamokat azonban ez nem feltétlenül tudta érdemben leszorítani, hiszen a tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz képest 3-7 bázisponttal emelkedtek a hozamok, míg a két héttel ezelőtti aukciókhoz képest az 5-10 éves papírnál 17-23 bázispontos növekedés következett be. Egyedül a 3 éves kötvénynél csökkent az aukciós átlaghozam mindössze 2 bázisponttal.

A 3 éves kötvényből (2016/D) a 18 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 40,7 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő 20 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A bő kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 4,08% és 4,15% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,12%-os lett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés