Előfizetői tartalom

Újra 6% felett a 10 éves magyar hozam

Portfolio
Mérsékelt hozamemelkedés alakult ma ki az állampapírok másodpiacán, amelynek keretében újra 6% fölé emelkedett a 10 éves forintalapú kötvényhozam és ezzel párhuzamosan gyengült ma bő kéthavi mélypontra a forint az euróval szemben. Mivel közben az MNB-vel kapcsolatos kamatcsökkentési várakozások egyre mélyebbre szorítják a rövidebb futamidejű állampapírok hozamát, így minden idők leginkább meredek hozamgörbéje alakult ki mára.

Az Államadósság Kezelő Központ által közzétett referenciahozam adatok szerint ma folytatódott az a mérsékelt hozamemelkedési trend, ami a kötvényhozamok körében már hetek óta megfigyelhető volt. Ennek keretében ma a kiemelten figyelt 10 éves hozam 8 bázisponttal 6,07%-ra emelkedett, ami egy november közepi átmeneti "kiugrást" leszámítva bő kéthónapos csúcsot jelent (ahogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés