Előfizetői tartalom

Már fél éve tart a tőkekivonás a feltörekvő kötvényalapokból

Portfolio
Amióta május végén Ben Bernanke Fed-elnök először beszélt a jegybanki kötvényvásárlások várható leállításáról, lényegében folyamatos a tőkekivonás a feltörekvő piaci kötvényalapokból. A folyamat tehát már fél éve tart, igaz ez a mi térségünket nem igazán érintette, sőt egyes országokban inkább folyamatos tőkebeáramlásról beszélhetünk.

Az EPFR legfrissebb adatai szerint kissé lassult, de még mindig heti 1 milliárd dollár feletti a nettó tőkekivonás és annak is nagy részét a helyi devizában denominált alapokból történő tőkekivonás teszi ki. A múlt szerdától most szerdáig tartó egy hét alatt 1,4 milliárdról 1,03 milliárd dollárra lassult a tőkekivonás volumene, amelyből a helyi devizás alapok tőkeáramlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés