Előfizetői tartalom

Újra kedvezően alakult a 3 hónapos kincstárjegyek kereslete

Portfolio
A mai aukción újra kedvező kereslettel szembesült az Államadósság Kezelő Központ: a meghirdetett 40 milliárd forint mennyiségű 3 hónapos diszkontkincstárjegyére 93,2 milliárdnyi ajánlat érkezett. Ugyanakkor a 40 milliárd forintnyi elfogadott ajánlatok átlagos hozama 2,95 százalék volt, ami lényegében a múlt heti szintnek megfelelő, de a másodpiaci referenciahozamnál 10 bázisponttal magasabb.

Szeptember végén az adósságkezelő 50-ről 40 milliárd forintra mérsékelte a 3 hónapos aukciókon meghirdetett mennyiséget (ez részben azzal függ össze, hogy az év végéhez közeledve jobban látja az idei éves adósságfinanszírozási folyamatokat), ami önmagában emeli az aukciós lefedettséget, javítva azok megítélését. A változás óta számolt átlagos lefedettséghez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés