Előfizetői tartalom

Borbély csökkenő devizaadósságról, Simák ördögi körről beszélt

MTI
A magyar adósságon belül fokozatosan le kell építeni a devizaadósságot, mivel annak közel 50 százalékos részaránya nemzetközi szinten magasnak mondható, emellett kockázatos is - mondta Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) általános vezérigazgató-helyettese szerdán a Magyar Közgazdasági Társaság és a TAS-11 Kft. "Válságfogyatkozás" című konferenciáján.

Idővel le lehet szorítani a devizaadósságot A devizaadósság fokozatos csökkentése úgy érhető el, hogy a lejáró devizaadósságot alapvetően devizából, a lejáró forintadósságot pedig forintból újítják meg, és a költségvetési hiányt is forintból finanszírozzák. Egy ilyen stratégiával 1997 és 2004 között 40-ről 25 százalékra sikerült levinni a devizaadósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés