Előfizetői tartalom

A "kegyetlenül" erős euróra panaszkodik az olasz kormányfő (2.)

Portfolio
Nem hagyta szó nélkül az eurózóna periféria országok számára egyelőre kellemetlenül erős euró témáját egy mai beszédében Enrico Letta olasz kormányfő. Arra, hogy az euró ereje kedvezőtlen sokaknak a fizetési övezetben, már hetekkel ezelőtt mi is felhívtuk a figyelmet és Letta szavainak ismeretében gyorsan összeszedtük azokat a legfontosabb tényezőket, amelyek az eurót erősítették, illetve erőstik.

A Reuters tudósítása szerint Letta a külügyi tárca dolgozói, illetve diplomaták előtt úgy fogalmazott: az euró árfolyama elszakadt az egyensúlyi szinttől és "az egész Európai Uniónak az kell, hogy legyen a célja, hogy megváltoztassa ezt a "kegyetlenül" erős, a dollárral szemben 1,36-1,38 körüli árfolyamot". A kijelentés kis eurógyengülést váltott ki, a dollárral szembeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés