Előfizetői tartalom

Gyorsult a tőkekivonás a feltörekvő kötvényalapokból

Portfolio
Bár a január 10-én közzétett amerikai munkaerőpiaci jelentés felemásra sikeredett a Fed pénznyomtatási programjának jövője szempontjából, mégis újra jelentősen gyorsult a tőkekivonás a feltörekvő piacokra szakosodott kötvényalapokból. Az EPFR adatai szerint ugyanis a január 15-ével zárult egy hét során 774 millió dollár távozott ezekről a piacokról a megelőző heti 70 millió dolláros kivonás után.

Kapcsolódó cikkünk2014.01.10Óriási meglepetés az USA-banAz év második hetében a helyi devizában denominált kötvényalapoknál 381 millió dolláros tőkekivonás alakult ki a megelőző heti 9 millió dolláros beáramlással, míg a kemény devizás alapokból 311 millió dollárt vontak ki az első heti 117 millió után. A vegyes alapokból most 82 millió dollár távozott a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés