Deviza

Kirívó londoni vélemény a forintról

Portfolio
Érdekes gondolatokat említ a Morgan Stanley kora délután kiadott feltörekvő piaci összefoglalója és lényegében azt az üzenet közvetíti, hogy a lassabb MNB kamatvágási tempó segítheti a forintot a visszaerősödésben.
A befektetési bank devizapiaci stratégái szerint bár vitatható a forint kapcsán, hogy a kockázatok merre is terelhetik az árfolyamot, de ők úgy látják, hogy több olyan érv van, amely az erősödés irányába mutat. Ezek közül az egyik az, hogy az MNB a tegnapi döntésével már nem havi 20, hanem "csak" 15 bázisponttal csökkenti az alapkamatot és bár még ezzel a tempóval is olvad majd tovább a forint kamattartalma, de az óvatosabb hozzáállás és az, hogy közeledünk a vágási ciklus végéhez, már önmagában is segítheti a forintot.Kitérnek arra, hogy az OTP Bank utóbbi hetekben látott jelentős árfolyam emelkedése (a devizahiteles Kúria-döntéssel párhuzamosan) is a magyar pénzügyi rendszerrel kapcsolatban növekvő befektetői bizalmat tükrözi, ami a forintra is kihat.

Kirívó londoni vélemény a forintról
Azt is megemlítik, hogy a kiskereskedelmi forgalmi és külkereskedelmi statisztikák a gazdasági növekedés élénkülésére utalnak, ahogy arra a befektetési bank szakértői számítanak is idén.

A Morgan Stanley stratégáinak meglátása szerint ha a piac figyelme nem annyira a forintra leselkedő veszélyekre, hanem a pozitív folyamatokra irányul majd, akkor ez elindíthat egy cikikus felértékelődési hullámot is a forint euróval szembeni árfolyamában.

Kirívó londoni vélemény a forintról
Benzinkút
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
100as forint mnb