Előfizetői tartalom

Már 330 forintos eurót emlegetnek külföldön (3.)

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank nem fog beavatkozni, hogy megvédje a forint árfolyamát és nem fog kamatot emelni az áprilisi parlamenti választások előtt - vetíti előre friss kommentárjában a Societe Generale elemzője. Ezek fényében a szakértők a forint gyengülésére játszó pozíciót nyitottak, a célárfolyamot 329 fölé helyezték, 3 hónapos időtávon. Gerhardt Ferenc MNB-alelnök is nyilatkozott a Portfolio.hu-nak az elmúlt napok fejleményei után.

A Societe Generale elemzője emlékeztet arra, hogy az elmúlt napokban néhány feltörekvő piaci jegybank kamatot emelt a pénzügyi stabilitás megőrzése, a devizagyengülés átgyűrűző hatásainak megakadályozása és az árfolyamok zuhanásának megállítása érdekében. Ezt követően a piacok figyelme a Magyar Nemzeti Bankra helyeződött, hogy mit fog lépni a 18 hónapja tartó kamatcsökkentési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés