Előfizetői tartalom

Megint nagyot ugrottak a magyar kötvényhozamok

Portfolio
A forint kétéves mélypontra zuhanásával párhuzamosan az állampapírpiacon is idegesség jelei mutatkoztak ma, a hozamok "hullámvasútja" nyomán délutánra a referenciahozamok 16-41 bázisponttal ugrottak tegnaphoz képest. Figyelemre méltó, hogy hosszú hónapok óta most először a legrövidebb papírok hozama jelentősen felfelé elszakadt az aktuális jegybanki alapkamattól. Ez arra utal, hogy - amint arra már délelőtt felhívtuk a figyelmet - a piac kamatemelést kezdett beárazni az MNB-től. Az viszont - ahogy tegnapelőtt is írtuk - továbbra is nyugtató, hogy a külföldiek a jelek szerint nem szabadulnak tömegesen a magyar állampapíroktól a forint esése mellett sem. A török feletti 5 éves CDS-felárunk viszont egyúttal nyugtalanító.

Kapcsolódó cikkünk2014.01.28Zuhanó forint: nem remegett meg a befektetők kezeAz ÁKK kora délutáni állapotot tükröző referenciahozam adatai szerint 16-41 bázisponttal ugrottak a hozamok tegnaphoz képest, és az intenzívebb emelkedés a 3 hónapostól 3 éves futamidőig terjedő periódusnál következett be. Reggel már a határidős kamatláb-jegyzések alapján azt írtuk, hogy kb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés