Előfizetői tartalom

Hatalmas leértékelés után nyugtat az ukrán jegybank

Portfolio
Közel 9 százalékkal 8,71-re leértékelte a hrivnya dollárral szembeni hivatalos (rögzített) árfolyamát pénteki bejelentésével az ukrán jegybank, illetve bizonyos devizapiaci korlátozásokat is bejelentett. Ezen lépések mellett azonban azt is jelezte, hogy az árfolyam most "megfelelő" szint körül mozog és egyúttal nyugtatott, hogy a piaci feszültség csak átmeneti lesz, illetve továbbra is védi az ukrán fizetőeszközt a saját devizatartalékaiból.

Engedett a nyomásnak a jegybank A leértékelési hír azt követően érkezett, hogy a héten a tőkekivonás miatt masszív gyengülési nyomás sújtotta a hrivnyát, így a jegybank többször is beavatkozott intervencióval (8,7-es árfolyam körül is) annak védése érdekében, de csütörtökön már a 9-es szint felett (ötéves hrivnya mélypont) is járt az árfolyam a bankközi piacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés